Sunnuntaina lähdimme poikien kanssa extempore risteilylle Tallinnaan kun ilmaiseksi tarjottiin hyttiä ja ruokailuja kaverini kaverin peruttua lähtönsä. Ja pakkohan sitä oli heti alkaa suunnitella lankaostoksia... Nettiä selailtuani laitoin listalleni 4 eri liikettä.

Jos ihmiset valittavat että Helsinki on nyt peittymässä lumen alle niin ei hätää, ei se ainakaan yksin ole katoamassa, Tallinna tulee varmasti mukana! Välillä oli kieltämättä melkoisen extremeä tarpoa tuplarattaiden kanssa umpilumessa vailla mitään hajua minne suuntaan edes pitäisi mennä! :D Heti kun pysähtyi karttaa tutkiskelemaan niin johan annettiin rattaista äänimerkkiä.

Ensimmäinen liike (jonne löysin ihan sattumalta etsiessäni aivan toista liikettä) oli virukeskuksessa mutta harmikseni siellä ei myyty lainkaan tarvikkeita, ainoastaan valmiita töitä. Sieltä ei matkaan tarttunut mitään vaikka tosin ihailin kyllä suuresti eräitä huovasta tehtyjä lasten hiiritossuja mutta ne jäivät sitten hyllyyn ihastuttamaan muita... Virukeskuksessa kai _pitäisi_ olla joku iso lankaliike mutta infotiskin täti ei oikein osannut puhua Suomea ja ohjasi minut vaan tähän edellämainittuun liikkeeseen ja koska poikien kanssa olin liikenteessä niin en sitten oikeen päässyt tutkiskelemaan josko siellä olisi ollut se liike mitä oikeasti etsin. Sen verran iso ja "vähähissinen" ostoskeskus oli kyseessä.

Loppujen lopuksi navigaattoria apuna käyttäen löysin vanhaan kaupunkiin ja siitä sitten kiertelemällä löytyi viimein muurivahe (enpäs osaakkaan nyt lisätä noiden uu-kirjaiden päälle pisteitä) jonka varrella sijaitsi ihastuttava jolleri. Valikoima oli monipuolinen ja kauppa hienosti sisustettu, myyjä mukava joka ymmärsi Suomea täysin ja puhuikin ihan ymmärrettävästi. Isomman pojankin nappasi syliinsä leikkimään kassakoneella siksi aikaa kun minä ihastelin yläkerrassa hahtuvalankoja. :) Joita oli aivan ihania värejä ja paaaaaljon! Teki mieli ostaa vähän sitä sun tätä mutta kun en oikeen osannut laskea päässäni valuutanvaihtokursseja niin otin sitten vaan ne värit mille pyörii päässä jo valmiiksi jokin visio. Huovutusvillaakin siellä oli jonkin verran eri värejä, itselle tarttui oranssia ja vaaleanpunaista. Heti laivalla alkoi jo kaduttamaan että olisi sittenkin pitänyt ostaa sitä ja tätä ja varsinkin tuota ihanaa meleerattua vaaleanpunaista useampi kerä, ei vaan tullut liikkeessä mieleen. Nyt ei sitten raaskisi käyttää sitä yhtään mihinkään! :D

Mutta siis kaikille todellakin voin lämpimästi suositella tätä liikettä, itse tulen poikkeamaan tästä edes siellä joka kerta kun vain menen. Tässä vielä linkki kyseisen liikeen sivuille: www.jollery-bunny.ee/

Ja tässä minun ostoskoriini tarttuneet hahtuvat/ villat (+käyntikortti):

 

Ja eipä sovi unohtaa ihanaa hiirulaista joka löytyi myös Jollerista :

 

Jolleria vastapäätä oli lankaliike jossa piti käydä mutta se ei harmikseni ollut auki. :( Listallani olisi vielä ollut yksi liike metsästettävänä mutta koska kelit eivät oikeen suosineet minua niin päätin suunnistaa kohti laivaa etten jää hahtuvalankoineni satamaan laivan suunnatessa kohti Suomea... Eli siinäpä se muutama käytettävissä oleva tunti sitten menikin, metsästäessä jolleria mutta oli kyllä sen arvoistakin. :)

Sitä galleriaa yritän nyt oikeasti saada myös aikaiseksi, kunhan saisi nuo kaikki pöksyttimet viimeisteltyä kuvauskelpoisiksi. :)